Hvordan gå fram ved betaling av arveavgift i Spania

Arveavgift i Spania er avskaffet på nasjonalt nivå. Imidlertid er det forskjeller fra region til region. Hvis arvelateren eller arvingene har tilknytning til Spania, eller hvis arven inkluderer eiendom eller verdier som er lokalisert i Spania, er sannsynligheten stor for at man må betale arveavgift i henhold til lovgivningen i den aktuelle regionen.

For å betale arveavgift i Spania anbefales disse trinnene:

  1. Kontakt en advokat eller skatterådgiver. Denne kan hjelpe deg med å forstå reglene for arveavgift i den aktuelle regionen.

  2. Få en kopi av testamente,  dødsattest og skifteattest (fra Norge) etter arvelateren. Det må også innhentes dokumentasjon fra arvingene.

  3. Fyll ut og send inn skjemaer som kreves av  myndighetene i den aktuelle regionen. Du vil også måtte sende inn dokumentasjon som beviser verdien av eiendeler som er inkludert i arven.

  4. Betal arveavgiften til myndighetene innen fristen som er fastsatt av den aktuelle regionen.

Det er viktig å merke seg at arveavgiftsreglene kan variere fra region til region. Det er videre slik at det kan være forskjeller i behandlingen av arv for utlendinger kontra egne innbyggere.  (Les her om EU domstolens avgjørelser om likebehandling). Derfor er det viktig å søke råd fra en ekspert for å sikre at du følger de riktige prosedyrene og betaler riktig arveavgift.

Var artikkelen nyttig?

Registrer deg med Emailadresse under for vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
PÅ EPOST RABATTKODE SOM GIR

10%

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
RABATTKODE SOM GIR

10%

Chat
Hva kan vi hjelpe med?
Norlegal Spain
Hei!
Hva kan vi hjelpe deg med?