Svindel ved kjøp av eiendom i Spania

At det kan forekomme svindel ved kjøp og salg av eiendom i Spania er ingen hemmelighet. Selv om det ikke skjer ofte, har jeg selv blitt kontaktet av nordmenn som har blitt lurt. I et par tilfeller er det reservasjonsbetalingen ved kjøp av eiendom som er «borte». Det har også vært et tilfelle der en kjøper kjøpte en «ny» leilighet som ikke eksisterte. 

Der er viktig å vite at eiendomsmeglere i Spania ikke er autoriserte som i Norge. I de fleste tilfeller har de heller ikke forsikring. Jeg sier IKKE at spanske meglere ikke er til å stole på. Imidlertid er det smart å tenke seg om og sjekke referanser og dokumentasjon før man overfører større beløp til en megler. 

Utlendinger som ønsker å kjøpe eiendom i Spania bør være oppmerksomme på de vanlige svindelmetodene som finnes. Språkbarrierer og manglende kjennskap til det spanske eiendomsmarkedet kan gjøre dem mer sårbare for falske dokumenter, skjulte kostnader og uklare kontrakter. Svindlere kan også lure potensielle kjøpere ved å late som de er eiendomsmeglere eller advokater og få dem til å gi fra seg personlig informasjon eller betale penger på forhånd.

For å unngå svindel når du kjøper eiendom i Spania, er det viktig å gjøre grundig research og undersøke nøye dokumentasjon før du signerer en kontrakt. Du bør aldri signere en kontrakt du ikke forstår eller ikke føler deg komfortabel med. En erfaren eiendomsmegler og en pålitelig advokat kan hjelpe deg å navigere gjennom prosessen og sikre at alt går riktig for seg. Ved å få hjelp fra profesjonelle, kan du redusere risikoen for å bli utsatt for svindel når du kjøper eiendom i Spania som utlending.

Var artikkelen nyttig?

Registrer deg med Emailadresse under for vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
PÅ EPOST RABATTKODE SOM GIR

10%

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
RABATTKODE SOM GIR

10%

Chat
Hva kan vi hjelpe med?
Norlegal Spain
Hei!
Hva kan vi hjelpe deg med?