Bortfall av arveavgift – generasjonsskifte nå!

Med nylige endringer i spansk, regional lovgivning, spesielt avskaffelsen av arve- og gaveavgifter i visse regioner er det nå et ideelt tidspunkt for nordmenn å vurdere generasjonsskifte av eiendom i disse områdene. Dette gjelder blant annet provinser som Valencia, Murcia, Andalusia og Kanariøyene. Tidligere har arveavgifter vært en bekymring for mange som eier eiendom i Spania, da de kunne «forsyne seg av» en betydelig del av arven. Imidlertid har de siste reformene gjort det mulig å unngå disse avgiftene, og dermed åpnet opp for en rekke fordeler ved å gjennomføre generasjonsskifter nå.

Generasjonsskifte av eiendom innebærer å overføre eiendomsrettigheter fra en generasjon til den neste, vanligvis fra foreldre til barn eller barnebarn. Dette kan være et viktig skritt i arveplanleggingen, spesielt når det gjelder eiendom i utlandet som Spania. Ved å gjennomføre generasjonsskifter nå i regioner der avgiften nå i praksis er «null», kan det oppnås flere flere fordeler:

1. **Unngå arveavgift**: Den største fordelen er selvfølgelig å unngå arveavgift. Med fjerningen av arve- og gaveavgifter i disse regionene kan arvingene beholde eiendommen i stedet for å risikere å «måtte selge» på et senere tidspunkt. 

2. **Sikre eiendomsverdien**: Generasjonsskifte sikrer at eiendommen forblir innenfor familien og unngår potensielle problemer knyttet til arveprosessen. Dette kan bidra til å bevare eiendommens verdi og sikre kontinuitet i familieeiendommen.

3. **Skatteoptimalisering**: Ved å planlegge generasjonsskifte på riktig måte kan man utnytte skattemessige fordeler og optimalisere skatteforpliktelsene for både giver og mottaker.

4. **Betinge seg rett til bruk**: Det er helt vanlig at den som vil overdra eiendommen sikrer seg «Usofructo» – («Bruksrett» på norsk) til stedet så lenge de lever. En slik rett «tinglyses», og sikrer «mot utkastelse av de nye eierne». 

I lys av disse fordelene er det tydelig at det nå er et gunstig tidspunkt for nordmenn med eiendom i regioner som Valencia, Murcia Andalusia og Kanariøyene å vurdere generasjonsskifte. Ved å ta skritt nå kan man dra nytte av de gunstige endringene i lovgivningen og sikre en smidig og skatteeffektiv overføring av eiendommen til neste generasjon.

Les mer her..

Var artikkelen nyttig?

Registrer deg med Emailadresse under for vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
PÅ EPOST RABATTKODE SOM GIR

10%

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
RABATTKODE SOM GIR

10%

Chat
Hva kan vi hjelpe med?
Norlegal Spain
Hei!
Hva kan vi hjelpe deg med?