Europeisk arvesertifikat

Forenkling av Arv på Tvers av Landegrensene

Det europeiske arvesertifikatet (European Certificate of Succession) (omtales på norsk også som europeisk arvebevis) er et dokument som forenkler bevisprosessen for arverettigheter i saker som involverer arv på tvers av EU-land. Det ble opprettet gjennom EU-forordning nr. 650/2012 for å gjøre arveprosessen enklere når arvinger eller eiendeler befinner seg i ulike land.

I Norge kan det europeiske arvesertifikatet brukes til å bevise arverettigheter, selv om landet ikke er medlem av EU, men er tilknyttet gjennom EØS-avtalen. Dette sikrer en sømløs behandling av arveanliggender, da Norge må implementere visse EU-regler, inkludert reglene om det europeiske arvesertifikatet.

Ved å bruke det europeiske arvesertifikatet kan man unngå behovet for separate dokumenter i hvert land der arven er involvert. Dette bidrar til en mer effektiv og anerkjent måte å dokumentere arverettigheter på over hele Europa.

Samlet sett representerer det europeiske arvesertifikatet et stort fremskritt for forenklingen av behandlingen av arv på tvers av landegrensene. Dets bruk i Norge viser hvordan EØS-avtalen muliggjør implementeringen av EU-regelverk for å sikre en smidig og rettferdig behandling av arveanliggender på tvers av nasjonale grenser. Dette gir arvinger og deres representanter en tryggere og mer effektiv måte å håndtere arveprosesser på, uansett hvor i Europa arven er lokalisert.

Mitt hjertesukk: «I teorien, ja – i praksis er det ikke alltid fullt så enkelt…»

Var artikkelen nyttig?

Registrer deg med Emailadresse under for vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
PÅ EPOST RABATTKODE SOM GIR

10%

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
RABATTKODE SOM GIR

10%

Chat
Hva kan vi hjelpe med?
Norlegal Spain
Hei!
Hva kan vi hjelpe deg med?