rectangular white wooden dining table with six chairs set

Kjøpe eiendom i Spania

Kjøpe eiendom i Spania?

Vurderer du som utlending å kjøpe eiendom i Spania? Å kjøpe eiendom i utlandet kan være en komplisert prosess. Imidlertid med riktig planlegging og hjelp fra en erfaren eiendomsmegler og advokat, kan du kjøpe drømmeboligen din i solfylte Spania. Nedenunder vil vi se på noen trinn du bør følge  – fra å finne eiendommen til å fullføre kjøpet og registrere den i ditt navn.

Finn riktig eiendom i Spania

Det første trinnet i å kjøpe eiendom i Spania er å bestemme deg for hvor du vil være og undersøke eiendomsmarkedet i området. Her er det mye informasjon å finne på nettet. Finn en pålitelig og erfaren kjøpsmegler som kan hjelpe deg med å finne eiendommen som passer dine behov og budsjett.

Få finansieringen i orden

Sørg for at du har finansieringen i orden før du begynner å lete etter eiendom. Hvis du trenger å ta opp et lån, må du undersøke forskjellige alternativer og søke om lånet på forhånd.

Sikre kjøpet

Når du har funnet eiendommen du ønsker å kjøpe, bør du få en uavhengig advokat til å se på alle kontraktdokumentene og sørge for at alt er i orden. Du må også få et NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero), som er en personlig identifikasjonsnummer som alle utlendinger som kjøper eiendom i Spania må ha.

Fullfør kjøpet og registrer eiendommen

Signer kontrakten og betal et depositum for å sikre kjøpet. Vanligvis betaler man mellom 10-20% av kjøpesummen som depositum. Fullfør kjøpet ved å betale resten av kjøpesummen og overføre eiendommen til ditt navn. Dette er det fornuftig å søke hjelp til.  Dette gjøres som en to-trinnsprosess. Først lages skjøte (escritura) hos en notar. Deretter registreres eierskapet i eiendomsregisteret. Til slutt betales de eventuelle skatter og avgifter som er pålagt av myndighetene.

Oppsummering

Å kjøpe en fritidseiendom i Spania som utlending kan være en komplisert prosess, men med riktig planlegging og hjelp fra profesjonelle, kan du gjøre det til en vellykket og tilfredsstillende opplevelse. Husk å forstå alle stegene og dokumentene involvert i kjøpet før du signerer noe, og sørg for å få hjelp fra profesjonelle for å sikre et vellykket og problemfritt kjøp.

NIE nummer

IE-nummeret, tilsvarende norsk personnummer, tildeles utlendinger i Spania av Policia Nacional eller andre myndigheter, inkludert ambassader. I samarbeid med nienumberexpress.com tilbyr tjenester for NIE-nummer.

Les mer»

Energisertifikat og boliger i Spania

Skal du selge bolig eller leie ut? Energisertifikat er et krav.
Og om du skal kjøpe eiendom, skal du vite at boligene er mye bedre nå enn de var for noen år siden.
Husk at isolasjon ikke bare gjelder varme, men også ved nedkjøling…

Les mer»

Var artikkelen nyttig?

Registrer deg med Emailadresse under for vårt nyhetsbrev og følg oss på Facebook.

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
PÅ EPOST RABATTKODE SOM GIR

10%

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
RABATTKODE SOM GIR

10%

Chat
Hva kan vi hjelpe med?
Norlegal Spain
Hei!
Hva kan vi hjelpe deg med?