NIE Nummer

NIE-nummeret (Número de Identificación de Extranjero) er et identifikasjonsnummer – tilsvarende norsk personnummer (eller D-nummer) som kan tildeles utlendinger i Spania. For spanske statsborgere er betegnelsen DNI. 

Hvem kan få NIE nummer?

Både voksne og barn, det vil si fysiske personer, kan få tildelt et NIE-nummer (Número de Identificación de Extranjero) under visse omstendigheter – eksempelvis: 

1. Voksne utlendinger som trenger å utføre økonomiske transaksjoner eller administrative prosesser i Spania, for eksempel kjøp av eiendom eller bil, åpning av en bankkonto eller arbeidserklæring.

2. Voksne utlendinger som skal starte en bedrift i Spania eller utføre forretningsrelaterte transaksjoner.

3. Barn som er utlendinger og som trenger et identifikasjonsnummer av administrative årsaker, for eksempel for å melde seg på skole, delta i helsevesenet eller få adgang til andre offentlige tjenester.

4. Studenter som er utlendinger og som skal studere eller gjennomføre et akademisk opphold i Spania.

Hvilken spansk myndighet utsteder NIE nummer?

NIE-nummer (Número de NIE-nummer utstedes vanligvis av Policia Nacional i Spania. Delegasjonen av denne oppgaven kan også forekomme hos andre myndigheter som er autorisert til å utføre administrative funksjoner knyttet til utlendinger, avhengig av regionen i Spania.

Dersom man befinner seg i utlandet, er det også mulig å benytte spansk utenrikstjeneste. For nordmenn er det da den spanske ambassaden i Oslo som gjelder, og man må møte opp personlig, eller send noe man kjenner med fullmakt. Ventetiden på NIE gjennom ambassaden er lang – mange måneder. 

NIE gjennom Norlegal Spain og NIEnumberexpress

Norlegal Spain har inngått et formelt samarbeid med nienumberexpress.com.

Dette er et firma og personer som har spesialisert seg på å ordne NIE nummer, og vi stoler på at vil levere de tjenestene de lover.

Samarbeidet går også ut på at vi kan gi ut rabattkode som du kan benytte når du bestiller. 

Få rabattkode her.

Skriv inn din epostadresse og abonnér på Norlegal Spain´s GRATIS nyhetsbrev,  og vi gir deg en rabattkode du kan benytte om du bestiller NIE nummer gjennom nienumberexpress.com.

NIE nummer

IE-nummeret, tilsvarende norsk personnummer, tildeles utlendinger i Spania av Policia Nacional eller andre myndigheter, inkludert ambassader. I samarbeid med nienumberexpress.com tilbyr tjenester for NIE-nummer.

Les mer»

Energisertifikat og boliger i Spania

Skal du selge bolig eller leie ut? Energisertifikat er et krav.
Og om du skal kjøpe eiendom, skal du vite at boligene er mye bedre nå enn de var for noen år siden.
Husk at isolasjon ikke bare gjelder varme, men også ved nedkjøling…

Les mer»

FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Kontakt

Opplysningene under gis frivillig og vil behandles i samsvar med Norlegal Spain SLs personvernerklæring.

bruk rabattkode

NOR100

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
PÅ EPOST RABATTKODE SOM GIR

10%

MELD DEG PÅ VÅRT NYHETSBREV OG MOTTA
RABATTKODE SOM GIR

10%

Chat
Hva kan vi hjelpe med?
Norlegal Spain
Hei!
Hva kan vi hjelpe deg med?